dinsdag 25 maart 2014

Back in action!

Hèhè, echt gemakkelijk is dat bloggen toch niet! Maar gelukkig was er hulp! Na enkele kleine technische mankementjes heeft lieve vriendin Sonja mij terug op weg geholpen :). Mijn blog is in elk geval terug helemaal klaar voor actie!
Vandaag een heerlijk dagje doorgebracht met mijn ex-buurvrouwtje Sonja om haar verjaardag te vieren. En natuuuuuurlijk kon ik daar toch niet met lege handen aankomen! Omdat Sonja net verhuist is en al enkele kilo's aan spullen naar het stort had gebracht, leek het mij een goed idee om iets te geven wat ze effectief kan gebruiken. Daarom kwam ik op het idee om zelf een bakmix samen te stellen waarmee ze heerlijke koekjes kan bakken en ik zou er dan natuurlijk al enkele gebakken exemplaartjes bij steken (kwaliteitscontrole uiteraard!). Een leuke strik er omheen en tataaaaaa! klaar is kees! En het cadeau viel direct in de smaak! De koekjes trouwens ook ;)..
Voor iedereen die geïnteresseerd is, hieronder enkele foto's van het cadeautje en natuurlijk het receptje voor de koekjes!
Veel bak-plezier! Liefs Eva

 

Recept Praliné-koekjes

120 g roomboter
90 g lichtbruine suiker
100 g fijne suiker
200 g bloem
1 vanillepeul
1 scharrel-ei 
225 g gekarameliseerde pindanootjes (grof gehakt)

Klop de boter lekker luchtig en voeg er het ei aan toe. Doe er alle droge ingrediënten bij samen met het merg van de vanillepeul. Mix eventjes goed zodat alles gemengd is.
maak met 2 lepels kleine hoopjes en leg deze op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes voor 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. 
Na het bakken lijken ze nog een beetje slap maar één keer uit de oven op het afkoelrek gaan ze nog flink uitharden. Geen paniek dus! ;)
Voor de echte zoetebekjes kan je de koekjes nog bestuiven met poedersuiker.


Voor een cadeautje doe je de bloem, nootjes, 2 soorten suiker en de vanillepeul in een mooie fles of pot. Plak er een leuk label op waar je dan het recept en de overige ingrediënten op kunt schrijven.
Een zakje met wat afgebakken koekjes in en je hebt een leuk cadeau! 







2 opmerkingen:

  1. En of die koekjes in de smaak vielen, nom nom nom ;)
    Ik hoop dat je mooie fles nog even kan blijven staan pronken maar de twee laatste koekjes ondergingen net de controle van manlief en die vroeg al wanneer ik ging bakken :)
    Dankjewel voor het leuke cadeau, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh het was een zéér leuk kadootje Mijn Lieve Eva :) Ik ga de fles nog eventjes al decoratie laten staan, want die vind ik véél te mooi om al meteen leeg te maken... En een leuke blog trouwens, had het nog niet gezien... stomme ikke! Doe zo verder ;) XXXX
    Groetjes,
    Grote Nicht :)

    BeantwoordenVerwijderen