donderdag 27 maart 2014

Lentekriebels!!

De lente is al volop in het land.. Dat wil zeggen: lentekriebels!! En dat wil dan weer zeggen "een nieuw begin".. Wat dan op zijn beurt betekend: MOESTUINIEREN!
Maar wat een werk is het toch elk jaar weer om onze moestuin startklaar te maken! En zo'n zachte winter lijkt het allemaal nog een beetje erger te maken.. Laten we het erop houden dat ik mijn winterprei niet meer kon onderscheiden van het onkruid dat er langs stond.. Maar geen probleem!! Met volle moed ben ik er gisteren aan begonnen om 1/4 van de tuin "onkruidvrij" te maken nadat manlief Tijn ookal 1/4 had gedaan. Ieder om beurt is niets teveel zeker? Maar voor ik kon beginnen moest mijn winterprei geoogst. Geen probleem leek mij.. maar.. het was dit jaar toch wel ERG veel prei...
Moet er nog prei zijn?...

OEFFFF.. Die zijn eruit.. nu maar beginnen met het omspitten van de grond...

Dat ziet er al netjes uit.. toch voor de helft al ;)

En onze Juul maakte ook niet direct aanstalte om een pootje uit te steken.. Het was hem veeeeeeeel te lekker in het zonnetje! :)
Geef hem eens ongelijk! 

Poseren voor de foto dat lukt dan weer wel ;). Voor onze knappe, nieuwe serre! Vanaf dit jaar kunnen we er dus helemaal tegenaan gaan! Nu is hij nog helemaal leeg maar dat zal echt niet lang meer duren! Onze tomaatjes staan te popelen om zich te nestelen in ons serretje :).

Intussen letterlijk en figuurlijk mijn schup afgekuist (zoals we dat hier zo mooi verwoorden) klaar voor te relaxen! ... of toch niet..
Was even mijn MASSA prei uit het oog verlogen!
Dan maar de keuken in :)
Schrobben, snijden, invriezen.. Een heel werkje.. Maar het is zo de moeite als ik op een mooie zomerdag mijn diepvries open trek en een hele collectie van onze eigen bio-groentjes zie liggen! Dat maakt het allemaal zo waard!
En dan van het land rechtstreeks de soepketel in.. Jammie!

Intussen is Tijn ook druk bezig geweest. De zaadjes zitten allemaal in hun potjes klaar om te ontkiemen. Als de kiemplantjes dan groot genoeg zijn kunnen ze de volle grond in. 

Ook de kruiden mogen we niet vergeten! Zo belangrijk in de keuken. Dus heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt. Om niet elke keer door weer en wind mijn moestuin in te moeten lopen, heeft mijn vadertje-lief een heuse kruidenbak voor mij in elkaar getimmerd! Het is een krak! Deze staat nu fijn te pronken in het zonnetje aan mijn achterdeur en heb ik alles bij de hand! Wat leuke spulletjes erin en het is ook nog een heel decoratief ding! :)

Wij zijn er in elk geval helemaal klaar voor! Laat maar komen dat zonnetje!
Veel liefs, Eva
2 opmerkingen:

  1. Ma meid toch, WAT EEN WERK!!!! Gij wordt nog een echte boerin :-) Goed gewerkt Eef :)

    BeantwoordenVerwijderen