maandag 7 april 2014

Een goede start!

Heeeeeerlijk om mijn koffiehuisje weer volop te zien draaien :)! Goed begonnen is half gewonnen zeggen ze toch? De eerste week was in elk geval een onverdeeld succes. Elke dag was het gezellig druk. De vlaaien vlogen weer over de toonbank als vanouds. Zo heb ik het graag!
Vandaag is rustdag en wat doen we dan? Bloggen!
Vorige week heb ik namelijk heerlijke English muffins gebakken. Die waren veel te lekker om alleen van te genieten. Daarom deel ik graag even het receptje!
Ik moet er wel even bij vermelden dat dit een "lekker lui bakken op zondag"-receptje is.. Het vraagt nogal wat tijd dus hou hier wel even rekening mee voor je er aan begint :)

English muffins

-120 ml warm water
- 60 ml melk
- 20 gram vloeibare honing
- 1 tl zout
- 260 gram witte bloem ( je kan ook half/half witte en bruine bloem gebruiken)
- 1 tl droge gist
- 22 gram zachte boter 

Meng het water, de melk, de honing en het zout samen. Voeg de helft van de bloem toe samen met de gist. Meng tot je een glad beslag hebt. Dek de kom af en laat ze op een warme plek voor een uurtje rijzen. Voeg dan de zachte boter toe en de rest van de bloem. Nu krijg je een kneedbaar deegje.  Kneed het deeg een 6-tal minuutjes in een mixer of kneed het 8-10 minuutjes met de hand. Rol het deeg dan uit tot ongeveer 1,5 cm dik en steek er de broodjes uit. Ikzelf heb dit met een gewoon frisdrank-glas gedaan maar je kan er ook ronde uitsteek vormpjes voor gebruiken. Mijn glas was ongeveer 6 cm doorsnee. Laat nu de muffins opnieuw rijzen tot ze ongeveer in hoogte verdubbeld zijn. Bij mij duurde dit ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. Dit kan iets korter maar vooral langer naargelang de temperatuur in je keuken. Het is echt een recept wat geduld vraagt, maar geloof mij, het is het zooooooo waard! Verwarm intussen je oven op 180°C.
Als de muffins nu mooi gerezen zijn is het tijd voor ze af te bakken. Neem een pannekoekenpan en zet deze op het vuur. Olie deze een beetje in (ik heb hiervoor ma├»solie gebruikt maar andere soorten plantaardige olie werken ook prima). Zet je vuur iets lager en leg de muffins in de pan en bak ze op elke kant tot ze mooi bruin zijn. Ze moeten gewoon gekleurd zijn, niet gaar. Neem nu een bakplaat en leg hier de voorgebakken muffins op. Bak ze nu nog een 10 minuutjes in de oven. 
Laat de English muffins eventjes afkoelen en eet ze lauw met een beetje zelfgemaakte confituur, geklopte room of met een dikke laag boter. Heerlijk! 


Veel bakplezier!!
liefs, Eva

1 opmerking:

  1. Mmmmmmmmmm, ga ik toch zeker ook eens een keertje proberen, zooooo lekker :)
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen